Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Őstermelő veszteség elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nycsili2 2018-05-16 06:17:23

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy mezőgazdasági őstermelőnél 2011-ben az őstermelői tevékenységéből vesztesége keletkezett, de ezt a veszteséget a következő évek adóbevallásának tájékoztató részében nem tüntette fel, mert elfelejtette.
Ez a 2017 évi őstermelői jövedelmével szemben elszámolható, mert nyeresége keletkezett?
Az előző években nem vett figyelembe belőle, volt olyan év mikor tételes költség elszámolással vezette le a mezőgazdaságból származó jövedelmét és volt olyan év mikor az árbevétele nem haladta meg a 4 millió forintot és a nemleges nyilatkozatot töltötte ki. Ezen időszakokra mennyit kell elszámoltnak tekinteni a veszteségből?
Köszönöm segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-18 20:13:52

Elméletileg ha nem jelöli a veszteségelhatárolást a bevallásban, akkor az úgy értelmezendő, hogy nem kíván élni ezzel a lehetőséggel (sőt, ez olyan hiba, amit önellenőrzéssel sem lehet pótolni). Egyébiránt egyszerűsített nyilatkozat esetén az elhatárolt veszteség 20%-a elszámoltnak tekintendő (Szja tv. 78/A§ (4)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra