Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Osztalékról való döntés és kivitelezés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

smalltaxkft 2018-09-23 15:39:07

Tisztelt Szakértő Úr!
Ha 2018.05.31-ig a beszámoló elfogadásáig nem történt döntés osztalék kifizetésről , akkor a változást ha jól értelmezzük akkor ,most 2018.09.30-án ha a taggyűlés dönt osztalékról a 2017 évi eredménnyel növelt szabad eredménytartalék (17.6 Millió) terhére akkor ezt most megteheti? Ha igen akkor a további kérdés:
A Bt 2019-től szeretne KIVÁ-s lenni és most ki akarjuk venni az ingatlant osztalékformában. Az anya 70 %-os a lány 30% tulajdonos, a lány lemondhat az anya javára az osztalékról?. Ha az ingatlan most 15 millió Ft-ot ér és ennyiért számlázza ki a bt akkor a tagnak be kell fizetni-e a bankba az osztalék utáni járulékot vagy a járulékkal növelt osztalékot kell kivenni?Mivel a KIVÁS cég nem fizet szochót, ha akkor akarja kivenni az osztalékot akkor nincs levonható szochó ,vagy is akkor sokkal többe keröl az osztalék kivét.
Válaszát köszönöm Malmosné Mariann

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-23 20:14:09

Kedves Mariann,
Ismereteim szerint a Ptk. előírásaiban nem történt változás: osztalékfizetésről évente egyszer lehet dönteni, a beszámoló elfogadásakor. Ha ez májusban e nélkül történt meg, akkor legközelebb erre a 2018-as beszámoló elfogadásakor lesz lehetőség.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra