Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Óvodai ellátás megtérítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gssystem 2018-05-08 21:49:38

Tisztelt Cím!

A munkáltató megfizetné az alkalmazottja gyermekének óvodai ellátását. Viszont az óvoda - melynek fenntartója egy nonprofit kft. - nem tud számlát kiállítani a cégnek, csak pénztárbizonylatot a térítési díjról. Azt mondják, hogy nem adhatnak számlát, mert akkor ők esnek el a normatívától. Megtérítheti-e a cég az ellátást ilyen feltételekkel vagy várhatóan egy ellenőrzés esetén a pénztárbizonylatok alapján való térítést nem fogja elfogadni a hatóság.

Köszönettel:
Grubits Mária

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-09 05:39:47

Mária,
Sajnos a normatívás témában nem vagyok jártas, de az egészen bizonyos, hogy az Szja tv. szerinti adómentesség feltétele a munkáltató nevére szóló bizonylat. Azért nem számlát írok, mert ugyan az Szja tv. 1.sz.mell. 8.6.c) pontjához kapcsolódó 2013/30.Adózási kérdés számlát említ, de az áfa bizonylatokban illetékes Áfa tv. a 85.§ (1) alapján adómentes ügyletek esetén nem teszi kötelezővé a számla kiállítását, elegendő az egyéb számviteli bizonylat is (pl. egy bevételi pénztárbizonylat, ami a munkáltató nevére szól).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra