Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Pénztárgép


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2017-10-16 20:58:39

Tisztelt Pap Attila!

Ha jól tudom, aki kiszállással dolgozik, annak nem kell pénztárgépes nyugtát kiállítani. Nem találom azonban, hogy ez hol van leírva. Mivel van mobil pénztárgép is, szeretnék meggyőződni róla, hogy csakugyan nem kell azt se venni. Persze elég kényelmetlen lenne, hogy pl a kiszállásos mosógép javító vagy masszőr mindenhova cipelné magával, de a törvényi hátteret szeretném megtalálni. Tudna ebben segíteni?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 06:26:08

Ceasar,
A józan ész valóban az Ön logikáját erősíti, de mégsem így van: kell hurcibálós pénztárgép vagy számláz+adatszolgáltat. Ez a 48/2013.NGM rendelet hatályos szövegéből olvasható ki.
papattila

Szakértői hozzászólás

Ceasar 2017-10-17 08:27:38

2016.09.30-án egy kiszállásos masszőrrel kapcsolatban feltett kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a kiszállásos tevékenységre nem kell pénztárgépet használni, elég a kézi nyugta. Az ügyfelem azóta is kézi nyugtát állít ki. Akkor ezt rosszul csinálja?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 08:32:00

Ez 2017-től változott.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra