Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Pénztárgép használat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

juroka 2020-02-21 13:48:30

Autószerelő egyéni vállalkozó pénztárgéphasználatra kötelezett. Ügyfelei részére minden javítási, szerelési munkáról készpénzes számlát állít ki. Ezeket be kell-e ütni a pénztárgépbe? Ha csak a nyugtás bevételt kell beütni,ami neki nincs, akkor a pénztárgép napi záráskor nulla bevételt mutat, tehát szükséges neki pénztárgépet üzemeltetni?
A PTGSZLAH nyomtatványon mely számlákat kell jelentenie?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-21 16:15:36

Ha minden szolgáltatásáról számlát állít ki, akkor nem szükséges pénztárgépet használnia (ugyanakkor ha nem használ pénztárgépet, akkor minden leendő ügyfelével közölnie kell, hogy csak abban az esetben áll módjában kiszolgálni, ha közli a számlázáshoz szükséges személyes adatait). PTGSZLAH nyomtatványon csak azokról a számlákról kell adatszolgáltatnia, amelyeket nem a vevő kérésére, hanem saját elhatározásából, nyugta helyett állított ki. Egyébiránt ha használ pénztárgépet és a vevő számlát kér vagy a vállalkozó dönt úgy, hogy számlát állít ki nyugta helyett, akkor a bevételt nem kell beüütni nyugtaként a pénztárgépbe, ugyanis 1 áfa ügyletről, csak 1 áfa bizonylat állítható ki szabályosan (ilyenkor csak nem nyugtás bevételként lehet beütni, azért, hogy passzoljon a pénztárolóban található készpénz a pénztárgép agyában rögzítettel).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra