Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Pénztárgép melletti nyugtatömb használat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2017-06-26 13:38:48

Tisztelt Szakértő!

A segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésben.
Ügyfelünk büfét üzemeltet egy művelődési házban. A nyári időszakban gyermektáborokat rendeznek a művelődési házban, így megállapodtak, hogy a gyermekek étkeztetését (melegétel) is elvállalják. A büfében online pénztárgépet használ a cég, azonban a gyermekek étkeztetésének az összegét a szülők egy hétre előre olyan időpontban fizetik ki a cégnek, amikor a büfé még nincs nyitva. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ilyen esetben be kell-e ütni a pénztárgépbe ezeket az összegeket? A pénz átvétele a szülőktől nem a büfé területén, hanem a recepción történik a büfé kinyitása előtti egy órában. Egyáltalán szabályos-e, hogy a cég nyugtatömböt használ számlatömb helyett?

Segítségét előre is köszönöm!

Garas Nikoletta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-27 05:42:35

Nikoletta,
Gyakorlatilag olyan előleg fizetés történik, amely esetében a teljes későbbi ellenérték átadásra kerül, így egyetlen áfa bizonylaton megjeleníthető mind az előleg átadása, mind annak elszámolása. Biztosan nem kell beütni a pénztárgépbe, ugyanakkor értelmezésem szerint számlát kell kiállítani. Jóllehet 900eFt alatt nyugtán is át lehet venni magánszemélytől előleget, de az "egy bizonylatos" előleg elszámolására a kézi nyugta nyomtatvány szerintem nem alkalmas.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra