Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Postázási cím


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

1244 2017-09-01 14:35:59

Tisztelt Attila!

Segítségét szeretném kérni az alábbiakban részletezett ügy tisztázásában:
Budapesti ügyfelemnek több kerületben is van a NAV-nál folyamatban lévő ügye. Egyet kivéve mindegyik adóhatóság a székhelyre postáz, amivel nincs is probléma. Egyik ügyünkben az eljáró NAV-os jogász a korábbi könyvelő részére postázott anyagot, és állítja, hogy mivel meghatalmazott még a könyvelő, így nem is tehet máshogy, a jövőben is oda fog küldeni mindent. NAV-os telefonos ügyfélszolgálaton nekem azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy még ha meghatalmazottnak is postáz a NAV, a székhelyre akkor is el kell küldeni a levelet. Ügyfélkapuban a régi könyvelő állandó meghatalmazottként megjelenik. (Önrevíziók miatt lett meghagyva a meghatalmazás amik még folyamatban vannak, de erről a levélről amit kaptunk nem szólt). Kérném segítségét, hol található meg annak a szabályozása, hogy az adóhivatalnak hova kell postáznia. Hogyan lehet, hogy a többi folyamatban lévő ügyünk kapcsán a székhelyre kapjuk mégis a leveleket?

Köszönettel: Komjáti Katalin

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-02 16:48:27

Kedves Katalin!
A néhány soros információból nagy bátorság lenne egyértelmű választ adni egy eljárásjogi kérdésben. Ha a nyitott NAV-os ügyekben a meghatalmazott könyvelő képviselte a társaságot, akkor a NAV-nak a Ket. 40.§ (7) alapján nem csak lehetősége, de kötelezettsége a meghatalmazott részére az iratkézbesítés, kivéve, ha az adózó kifejezetten azt kéri, hogy neki küldje meg a hivatal az iratokat. Valóban érdekes, hogy a hasonló eljárásban kezelt többi ügyben nem így jár el a NAV, célszerű lenne az eljáró ellenőröktől megtudni, mi lehet ennek a jogszabályi magyarázata.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra