Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

PTGSZLAH adatszolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2018-08-03 09:44:28

Kedves Attila !
Egyik pénztárgép köteles ( TEÁOR : 4520 ) ügyfelemnél gépi nyugta helyett mindenkinek számlát adunk. ( A szerelőműhelyben kifüggesztésre került , hogy csak a számla kiállításához szükséges adatok megadása esetén áll módunkban kiszolgálni ) Az adatszolgáltatást megtesszük minden hónap 15-ig , viszont egyedül csak a Kft, Bt -nek kiállított számlákat nem jelentem. Viszont vannak olyanok is , akik egyéni vállalkozók és esetükben akár eredetileg is számla kiállítása is lenne jogszerű. Ezeket a gyakorlatban hogy lehet kivitelezni, ( minden ügyfelet csak nem kell megkérdeznem, hogy a kiállított számla fel használja -e , vagy sem ? ) Legyen szíves iránymutatást adni, hogy adott probléma hogyan küszöbölhető ki , annak érdekében hogy teljes mértékben megfeleljünk a jogkövető magatartásnak. Előre is köszönöm mindig gyors és kielégítő válaszát ! További szép napot !
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-04 10:39:12

Andrea,
Való igaz, csak abban az esetben mentesülnek az adatszolgáltatási kötelezettség alól, ha a szolgáltatásukat vállalkozóként veszik igénybe. Én azt tanácsolom, hogy csak abban az esetben ne szolgáltassanak adatot a számláról, ha az ügyfelük megadja az adószámát. Szerintem ezzel Önök minden tekintetben az elvárható legnagyobb gondossággal járnak el, legfeljebb az Önök hatókörén kívül álló okból olyan számláról is adatszolgáltatnak, amiről nem is kellene.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra