Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Ptk.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2018-02-22 17:50:27

A ptk. szerint mikor kell feltölteni a saját tőkét? Ha két egymást követő évben a kötelező 3.-millió alá esik, vagy már a beszámoló elfogadásakor meg kell hozni a döntést, / utána x hónapon belül/ Tehát nincs két év várakozás. Cégbíróság felé ügyvéden keresztül jelezni a kkor is ha a társasági szerződés lehetőséget ad arra, hogy tőketartalékként befizessék. Márti

Témanyitó hozzászólás

duromarta 2018-02-23 07:20:26

Tőketartalék.

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-24 08:25:56

Kft esetében a Ptk. 3:133.§-a és a 3:189.§-a rendelkezik a szükséges tőkerendezésről. Olvasatomban az utóbbi törvényhely alapján nem lehet megvárni a következő évet, az első 3millió alatti évről szóló beszámoló elfogadásakor meg kell hozni a döntést a saját tőke kigazítása érdekében, amit 3 hónapon belül végre is kell hajtani. Ennek egyik lehetséges formája lehet egy minimális jegyzett tőke emelés melletti tőketartalékba való befizetés. Megjegyzendő, hogy a tőketartalék javára történő befizetés lehetőségéről nem szükséges rendelkezni a társasági szerződésben (lehet, hogy a pótbefizetésre gondoltál, ami esetében viszont szükséges).
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2018-02-24 11:02:45

Köszönöm. Még annyit, hogy a cégbiróság felé jelezni, vagy elég ha a beszámoló mellé csatolt határozatban benne lesz? Márti

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-25 13:32:54

Ha olyan döntés születik, ami nem érinti a társasági szerződést, akkor nincs szükség a cégbíróság értesítésére.
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2018-02-25 14:41:10

köszönöm.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 5 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra