Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Reklám hely bérbeadás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

easy$$ 2017-07-17 00:04:37

Tisztelt Szakértő!

Egy Kft vásárolt egy építési telket, amire lakásokat épít. Mivel új lakások lesznek, ezért az áfa-fizetési kötelezettséget az általános szabályok alapján állapítja meg. Kötött egy bérleti szerződést egy céggel, aki a Kft. telkén felállít reklámtáblát és ott reklámozhat. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben is ingatlan bérbeadásról beszélünk (plakát kihelyezés céljából) és így ha nincs bejelentkezve áfa alá a bérbeadáshoz akkor mentes v. ez minden esetben áfás? A szerződést áfával írták meg.

Előre köszönöm válaszát.

Ildikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-17 13:06:38

Ildikó,
Értelmezésem szerint ingatlan bérbeadásról (Áfa tv. 259.§) van szó, melyre alap esetben a 86.§ adómentessége vonatkozik. Ha adókötelesen szeretné, akkor ezt a tevékenysége megkezdése előtt kell(ett volna) bejelenteni a NAV-nak, a lakásépítések beszerzéseihez kapcsolódó áfa szempontjából ez lenne a kívánatos.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra