Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Rokkantsági ellátásra jogosult személy munkajogi megítélése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TICU 2019-03-27 14:47:49

Tisztelt Önadozó!
Szeretnénk alkalmazni egy személyt aki, rokkantsági ellátásban részesül, mert az egészségügyi állapota 22%. A kérdésem az lenne, hogy őt munkaügyi szempontból nyugdíjasnak minősíthetem-e és rá is vonatkozik-e a kedvezményes járulékfizetési lehetőség? Tehát csak 15% szja-t kelt tőle levonni? Továbbá ő ezen ellátással és ha nyugdíjasnak minősül az állományi statisztikai létszámba beszámolnak -e? Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-29 05:17:42

Mivel nem minősül öregségi nyugdíjasnak, így nem alkalmazhatók az új, kedvező adózási szabályok, csupán szocho kedvezményre lesz jogosult a munkáltató. Bár nem minősül annak, de a nyugdíjas ugyanúgy számít bele a stat.létszámba, mint a nem nyugdíjas.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra