Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Románia_munkavégzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sziporka27 2017-09-27 09:04:25

Tisztelt Szakértő!

A következőben kérném a segítségét. Egy magyar cégnek indul projektje Romániában. Azt találták ki hogy román állampolgárokat szeretnének foglalkoztatni, de a magyar cégbe bejelentve. Úgy gondolnám hogy akkor kint is kell adózniuk az ottani törvények alapján, mivel a munkavégzés is ott lesz. De mivel magyar céghez lesznek bejelentve , ezért adókártya mindenképp szükséges hogy a 08-ason szerepelni tudjanak, mivel a kinti bért is be szükséges vallani tájékoztató jelleggel? Vagy mivel magyar munkabért nem kapnak így erre nincs szükség ?

Köszönöm szépen előre is a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-28 12:50:21

Sziporka,
A román munkavállalók Romániában lesznek adójogi illetőségűek, így szja-t ott fognak fizetni. Ami a biztosítást illeti, az is marad Romániában a közösségi koordinációs rendelet értelmében, azaz a román TB szabályok alapján kell Romániában megfizetni a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékokat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra