Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Saját beruházás ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2019-04-09 16:11:15

Kedves Attila,

Saját beruházást aktívál egy cég, amit adómentes tevékenységhez fog használni. Az világos, hogy a felmerült költségek ÁFÁ-ja nem levonható. Mi a helyzet az aktívált érték után fizetendő ÁFÁ-val? Berakható a levont ÁFA oldalra is (74-es sor)?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-11 04:56:51

Kedves Ceasar,
Az adómentes tevékenységhez kapcsolódó saját kivitelezésű beruházáshoz beszerzett anyagok, szolgáltatások előzetes áfa-ja levonásba helyezhető. A különbség csak annyi, hogy a levonási jogot a beruházás aktiválásakor lehet gyakorolni (134.§). Ugyanakkor az aktiváláskor keletkező fizetendő áfa-hoz már valóban nem kapcsolódik áfa levonási jog. Azaz nem a 74-es, hanem a 64-66.sorokban van a helye.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra