Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Sporteszköz vásárlása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

haskak 2019-01-04 16:31:38

Tisztelt Szakértő!
Egy KFT sporteszközt szeretne vásárolni, melyet a dolgozók is használhatnának.
Az lenne a kérdésem, hogy TAO szempontjából elszámolható-e ez a tevékenységi körrel össze nem függő eszköz? Amennyiben megtörténik a vásárlás, terheli-e béren kívüli juttatásként SZJA és Szoc.hozz.járulék a beszerzést?
Segítségét tisztelettel köszönöm!
Krisztina

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-05 11:40:28

Kedves Krisztina,
Ha ez a sporteszköz a dolgozók "észszerű" karbantartását szolgálja, akkor elismert ráfordítás a tao-ban, személy jellegű kiadás a számvitelben és nem levonható az áfa-ja. Észszerűség alatt azt értem, hogy ide tartozik egy erősítő pad, egy pingpong asztal (azaz minden olyan, amit a munkahelyen akár munka közben, akár munka előtt, munka után használhatnak egészségmegőrző célból), de nem tartozik ide egy motorcsónak, egy jetski, egy síléc, egy jégkori. Az eszközök után sem szja, sem szocho fizetési kötelezettség nem merül fel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra