Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Stornó számla az Áfa bevallásban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

retep681 2019-05-28 11:56:08

Tisztelt Szakértő !

Egy társaság ugyan azon gazdasági eseményről kétszer állított ki számlát , amit a saját áfa bevallásában is kétszer szerepeltett ( A partner csak egyszer , helyesen )
Most a hiba feltárásnak időpontjában stornózni fogja azon számlát amely helytelenül lett kiállítva . Az eredeti számla 2018 július előtt lett kiállítva , arról nem ment be a NAV felé adatszolgáltatás .

Kérdések :

1.Kell-.e adatot szolgáltatni a most kiállított stornó számláról ?

2.A stornó számla , legkorábban a kiállítás kelte szerinti áfa bevallásba kerülhet be , de ez azt is jelenti , hogy elévülési időn belül később bármikor be kerülhet az ÁFA bevallásba ? Ha a stornó számla kelte p.l.: 2019 05 .28 . , akkor be kerülhet a 2019 10 havi áfába is ?

3. Az áfa bevallás mely sorába kell kimutatni a atorno számla értékét ? Véleményünk szerint a 07.-esbe ( 27 % áfa ) , éls ha abban az adott időszakban nem volt kimenő számlája akkor negatív értékkel kell kimutatni itt . Jól gondoljuk ?

Megtisztelő válaszát előre is köszönjük !

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-29 04:50:40

1. Igen, feltéve, hogy az alap számla is adatszolgáltatásos volt.
2. Egészen pontosan leghamarabb a jogosultnak való átadás időpontját magában foglaló áfa elszámolási időszakban. A törvény a "leghamarabb" szót használja, azaz ez csak egy lehetőség az elévülési időszakon belül.
3. Igen, jól gondolják (kitöltési útmutató 07.sorhoz fűzött magyarázatának 3.bekezdése).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra