Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Szabadság alatti új munkaviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bogyo97 2018-08-28 16:51:35



Tisztelt Papp Attila!
Lehetséges e ha egy munkavállaló a munkahelyén kiveszi az éves szabadságát s ez idő alatt egy másik munkáltatónál 8 órás munkaviszonyt létesít.
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-29 14:55:24

A Munka Törvénykönyve taxatíve nem zárja ki, de 1. erről a törvény 6.§-a alapján a munkáltatóját tájékoztatni szükséges, 2. a szabadság munkajogi célja a pihenés, ha ez idő alatt a munkavállaló egy másik munkaviszonyában dolgozik, akkor még az a helyzet is előállhat, hogy az első munkáltató érdekeit sérti meg azáltal, hogy a dolgozó kimerülve veszi fel a szabadsága leteltével a munkát (ami pedig szélsőséges esetben egy azonnali felmondást is megalapoz).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra