Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Szabadság táppénz után


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Heniagi 2017-12-19 13:48:28

Tisztelt Szakértő!
Egy rokkant nyugdíjas munkavállaló 4 órás alkalmazottként van bejelentve. A munkaszerződését 3 havonta mindig újra kötik határozott időre (3 hónap). 2017. január hónapban táppénzre került és egész évben azon volt, közben a szerződését folyamatosan 3 havonta újrakötötték. Kérdésem az lenne, hogy 2017 év után mennyi szabadságra jogosult, jár-e neki az egész éves szabadsága, és ezt a táppénz lejárta (mivel januárban letelik az 1 év) után egyben kiveheti-e 2018 januárjában.
Köszönöm válaszát! Heni

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-19 19:57:27

Heni,
Megjegyzem, aggályos lehet a folytonos újrakötés, gondolom, erre a munkáltatónak alapos (jogszabállyal összegyeztethető) oka van.
Minden jogviszony befejeztével a ki nem adott szabadságot meg kellett volna váltani. Értelmezésem szerint a szabályos az lenne, ha ezt pótlólag megtennék, azaz nem természetben adnák ki (nem is tudnák, hiszen ha lejár a munkaszerződése, nincs olyan munkanap, amire szabadságot lehetne kiadni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra