Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Szakképesítéshez kötött tevékenységi kör


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Acco Balance 2019-02-27 09:09:28

Tisztelt Szakértő!
Egy kft.nél vízvezeték szerelési munkákkal foglalkoznak, de az összes alkalmazott segédmunkás és egy alkalmazottnak sincs meg a vízvezetékszerelői végzettsége. A kimenő számláikon gépészeti munkák elvégzése szerepel, a vállalkozói szerződésükben alapszerelés és szerelvényezés. Azt állítják, hogy a fővállalkozó utasításai szerint végzik a munkákat. Ezt így lehet? Esetleg ha a vállalkozói szerződésbe beleírják, hogy a fővállalkozó irányítja a munkavégzést? Szerintem ez így nagyon nem jó és legalább egy alkalmazottnak végzettséggel kellene rendelkezni, vagy valakinek, akinek van végzettsége, a cégbe kellene számlázni.
Köszönettel: Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-03 18:34:22

Kedves Zsuzsi,
Értelmezésem szerint az a lényeges, hogy a szerződésben csak olyan feladatra szerződjenek, amely elvégzéséhez rendelkeznek a kellő szakértelmű munkaerővel és a számla is ezeket a munkákat tartalmazza.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra