Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Szakképzési hozzájárulás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

david.edit 2018-12-07 21:55:41

Tisztelt Szakértő!
A szakképzési hozzájárulás alapja havonta 17 ezer Ft., ennek az 1,5 %-a 255,- Ft. Hogyan kell bevallani a 08-as nyomtatványon? Éves szinten ez 3.000,- Ft adókötelezettséget jelent. Kellett volna áprilisban és augusztusban 1-1 ezer Ft-ot bevallani, mert addigra jön össze a 255 forintokból egy ezres, vagy elegendő év végén az elszámolásba beállítani a 3 ezer Ft-ot. Vagy ami még rosszabb, önellenőrizni kellene minden hónapot úgy, hogy adóalapként beírom a 17 ezer Ft-ot , a fizetendő adó pedig 0,- Ft lesz.
Mi a helyes eljárás ilyen esetben?
Üdvözlettel: D.Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-08 08:42:21

Kedves Edit,
Ismereteim szerint még mindig él a göngyölítéses szabály, így szerintem ennek alapján kell vallani. Ugyanakkor annyira érdektelen, hogy ezt a francos pár ezer forintot áprilisban, augusztusban és decemberben vallja be ezer forintonként, vagy decemberben mind a hármat, hogy szívből kívánom, csak ennyi "szabálytalanság" legyen a könyvelői munkájában :)
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra