Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Szakképzettséghez kötött tevékenység végzése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2019-10-10 13:23:35

Tisztelt Szakértő,

Ügyfelemnek lehetősége lenne egy projekt kivitelezéséhez, melynek során egy ház építését vállalná, azonban a cége ténylegesen közvetlenül nem venne részt a munkálatokban, csak a különböző alvállalkozók munkáit szervezné össze. Ehhez először a cégbe fel kellene venni különböző szakképzettséghez kötött tevékenységeket (pl. 4120 08 - Lakó- és nem lakó épület építése, 4311 '08 Bontás, stb.).

Viszont a felsorolt tevékenységekhez sem a tagoknak, sem az alkalmazottaknak nincsen megfelelő szakirányú végzettsége (a cégnek egyébként teljesen más a fő tevékenysége is). Ebben az esetben ez kizáró ok, ha a cég csak összeszervezi az alvállalkozók munkáit és a saját haszonkulcsát rátéve komplex szolgáltatást nyújt? Mindenképpen szükséges legalább 1 alkalmazottat felvenni a megfelelő végzettségekkel, vagy ettől el lehet tekinteni? Milyen megoldás létezhet erre a problémára?

Szakértői válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-10 13:56:28

Ismereteim szerint a kizárólag alvállalkozóval dolgozó generálkivitelezéshez nem szükséges szakképesítéssel rendelkező munkatársa(ka)t alkalmazni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra