Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Szakmai gyakorlat - minimálbér 15 %


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

barbara.toth 2018-09-12 15:30:42

Kedves Szakértő!

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény hallgató díjazására vonatkozó,44. §-ában szereplő „hetente a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) tizenöt százaléka” a havi minimálbérre vonatkozik vagy a heti minimálbérre? Több szakmai oldalt átolvastam ezzel kapcsolatban és nem egységes az álláspont, nem egyértelmű a törvény…Jelenleg mi ezt úgy értelmezzük, hogy havi nettó 138.000 Ft-ot utalhatunk egy hallgatónak.

Köszönettel: Tóth Barbara

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-12 18:58:29

Kedves Barbara,
A hatályos jogértelmezés szerint a heti minimálbér 15%-a illeti meg a hallgatót hetente, de ennél természetesen fizethetnek többet is (erre én nem találtam tiltást) és jó hír, hogy a minimálbér erejéig adómentes az Szja-ban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra