Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szállás költség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2017-04-04 08:54:12

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy alpintechnikával foglalkozó vállalkozó, egy 100 km-re lévő településen vállalt munkát, 2 egyszerűsített foglalkoztatottal. A tevékenység egy hetet vesz igénybe. Panzióban szálltak meg és csak a szállásról kaptak egy 18 %-os ÁFÁs- számlát.

Az lenne a kérdésem, hogy az ÁFA levonható e?
Valamint nem keletkezik e szja fizetési kötelezettsége a magánszemélynek (bár erről az áprilisi önadózóban olvastam, és nem).

Válaszát előre is köszönöm.

Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-05 07:17:22

Balutimi,
Igen, az előzetes áfa az általános szabályok (120.§) alapján helyezhető levonásba és valóban nem keletkezik adóköteles jövedelem a magánszemélynél (de a munkáltatónál sem egyéb adókötelezettség).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra