Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Szálláshely szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nycsili2 2018-05-15 13:32:04

Tisztelt Szakértő!
Üdülési szálláshely szolgáltatást végző adószámos magánszemélynél elszámolhatom EGY összegben az apartman műanyag nyílászárók cseréjét? Azért kérdezem, mert több százezer forintos tétel? Vagy az ingatlan értékét növelem vele és értékcsökkenést számolok rá?
Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-16 05:12:15

Az adószámos magánszemély a költségeit a 3.számú melléklet alapján számolja el. Ennek alapján ugyan nem lenne lehetősége a 100eFt feletti tárgyi eszközök beszerzési árának, illetve felújítási költségének maradéktalan elszámolására, de a törvény 17.§ (3)-e alapján az egyéb szálláshely szolgáltatást végző magánszemély adóalany gyakorlatilag az egyéni vállalkozóval megegyező költségelszámolást alkalmazhat a hasznosított apartmanjával kapcsolatban, a 11.számú melléklet szerint. Ennek értelmében pedig a magánszemély dönti el, hogy az értékcsökkenés alapjába vonja-e be, vagy a felmerülés évében egy összegben számolja el költségként.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra