Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szállító címe


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szmelinda 2017-07-21 09:46:15

Kedves Attila!

Egy bejövő számlánkon a szállító címénél olyan cím szerepel, mely a cégjegyzékben nem szerepel sem székhelyként sem telephelyként, bár az NAV-hoz be van jelentve a szállító elmondása szerint. A szállító egy Saldo-s válaszhoz ragaszkodva azt mondja, a számla szabályos, mert a idézem:
" … és egy Saldo-s válasz:

Az adóhivatal a gyakorlatban minden olyan címet elfogad, amit az adózó az adóhatósághoz bejelentett akár székhelyként, akár telephelyként. Ez a bejelentés nem csak közvetlenül az adóhatósághoz tehető meg, hanem a cégbíróságon keresztül is, közvetett módon. "

Én ezzel nem értek egyet, honnan kellene nekem tudnom, hogy mi van a NAV-hoz bejelentve?

Önnek mi a véleménye erről, a számlán kötelezően feltüntetett szállító cím mindenképp csak az lehet ami be van jegyezve a cégjegyzékben vagy az is, ami oda nincs, de a NAV-hoz igen?

Köszönöm előre is válaszát.

Üdvözlettel:Pékné Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-21 13:23:54

Melinda,
Ismereteim szerint is szabályos a számla, ha olyan címet tartalmaz, ami vagy a cégjegyzékben, vagy a NAV törzsadataiban szerepel. Ezt a partnere úgy tudja igazolni, hogy átad egy NAV-os aktuális törzsadat kimutatást.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra