Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Számla kiállítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gombeva 2018-04-17 08:10:17

Tisztelt Cím!

Segítséget szeretnék kérni a következőkben:
Ügyfelünk közösségi adószámmal rendelkezik. Ha közösségi adószámmal rendelkező parternek értékesít árut, akkor a számlára "adómentes közösségi termékértékesítés" szöveg feltüntetése elég a számlán ahhoz, hogy adómentesen számlázzon? Ha a partner nem rendelkezik közösségi adószámmal, akkor rendesen 27%-osan kell a termékértékesítést kiszámláznia? EUR-ban számláz, tudomásommal ilyenkor ha közösségi adószámmal nem rendelkező partnernek számláz, az áfa összegét betűvel forintban is ki kell írni.
A harmadik országbeli partnernek ha van, illetve ha nincs adószáma, hogy kell számlázni és milyen közleményt kell írni a számlára? Ezeket a számlákat is EUR-ban állítja ki ügyfelünk. Az áfa bevallásban hova kerül a harmadik országba történő termékértékesítés?

Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-19 14:15:35

Anikó,
Az Art-os témakörben feltett kérdésére szerintem teljes körűen válaszoltam, ott tekintheti meg.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra