Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Számla kiállítás (KP-s fizetés)


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Z. József 2018-06-24 14:36:23

Tisztelt Szakértő!
Ügyfelem nagyker tevékenységet folytat az árut raktárából az üzletekbe szállítja, (előzetes telefonon történt leegyeztetett
mennyiségeket) az ellenértéket az üzletekben kapja meg KP-ben. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a számlákat az értékesítést megelőző nap állítja ki az aktuális napra (KP-s kézi számla). Át szeretne térni online számlázóprogramra.
Ebben az esetben, hogyan kell kiállítania a KP-s számlákat?
A teljesítés és a fizetési határidő lehet-e az a nap amikor a tényleges ellenértéket megkapja (és az árut átadja) számla kiállítás pedig az előző nap?
Milyen módszert javasol?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-24 16:49:19

Ha jól értettem Sztankó Dániel szavait az Önadózó júniusi számában, akkor ez a gyakorlat eddig is helytelen volt, ez után meg pláne az lesz, hogy így nagyító alá kerülünk (bár én meg voltam róla győződve, hogy erre vonatkozó tiltást az Áfa tv. nem tartalmaz).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra