Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Számla kifizetésének feltétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

35675 2018-10-01 14:08:52

Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy az Önkormányzat jogosan kéri-e, a NAV online számla regisztrációt és minden számla rögzítését, ha még az a 100 eFt áfa tartalmat számlánként nem is éri el. Havonta 1 számláról van szó aminek az áfa tartalma a kb 20 eFt.
Mivel ezt az információt a számla leadásakor konkrétan 10.01-vel közölték, a szeptemberi teljesítésű számla kifizetését a NAV 0-as igazolásához köti. Továbbiakban pedig az online regisztrációhoz.
Köszönettel Margit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-01 17:15:31

Kedves Margit,
Nehéz lenne ilyen kevés információból megmondani az Egyedüli Nagy Igazságot. Ugyanakkor általánosságban kijelenthető, hogy az online regisztráció csak azoknak kötelező, akik olyan számlát állítanak ki (akár kézzel, akár géppel), amelyekben az áthárított adó eléri vagy meghaladja a 100eFt-ot. Sokat segítene a pontos válasz megfejtésében, ha írásos tájékoztatást kérne az előírást elrendelő önkormányzattól a törvényi háteret illetően.
papattila

Szakértői hozzászólás

35675 2018-10-01 21:33:42

Köszönöm a gyors választ.
Szóban próbáltuk elmondani az ügyintézőnek, hogy jogilag nem kötelező, a válasz annyi, felsőbb utasítás.
Még egyszer köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra