Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Számla kitöltése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Valéria13 2018-11-12 08:37:07

Kérdésem a következő. Ha egy kézi átutalásos számla úgy van kitöltve, hogy a felső sorokban az egyik sorban 18 %-os áfa van, a másik sorban 5 %-os áfa van, az áfa összege is külön-külön feltüntetve, viszont alul csak egy sor van az áfa értékére, ezért ott összeadva szerepel a 18+5 %-os áfa, akkor az elfogadható-e? (Nem találtam a törvényben, hogy az áfa százalékértéke is kötelezően feltüntetendő lenne a számlán az áfa mértékén kívül.)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-12 19:21:57

Kedves Valéria13,
Értelmezésem szerint helyes a számla, mivel az Áfa tv. 169.§ k) pontjában csak az "áthárított adó" kifejezés szerepel, az nem, hogy ezt adókulcsonként kellene összesíteni (a régi 92-es Áfa tv. 44.§-ában még valóban volt ilyen).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra