Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Székhely szolgáltatás alapítványnak.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kamara1078 2017-12-06 09:41:50

T. Szakértő!
Szeretném,ha segíteni az Art 178§ 25/a pontjában rögzített székhelyszolgálató fogalmának értelmezésében. Cégünk ingyenesen két alapítvány létesítésekor hozzájárult ahhoz, hogy a saját tulajdonú ingatlanunkban székhelyként megjelöljék azt. Az irataik egy külön lezárt szekrényben találhatók, ezért a tárolásért és a bejelentésért pénzt nem kértünk, azaz nem üzleti tevékenységként végezzük. Kérdésem arra irányulna,hogy ez esetben hogy kell értelmezi a 178§ idevonatkozó pontját, vagy kérjünk tőlük természetesen számla ellenében díjat, és ez esetben be kell jelenteni. Nem beszélve az Áfa tv. ingyenes szolgáltatásnyújtásáról.
Fáradozását köszönve:
Tisztelettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-06 16:59:43

Értelmezésem szerint nem az ellenérték vagy az ingyenesség a mérvadó, hanem az, hogy végeznek-e székhelyszolgáltatást, azaz azt végzik-e, ami a hivatkozott Art. 178.§ 25a. pontban van megfogalmazva?
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra