Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Székhelyszolgáltatás/KOCKERD


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Julienne 2017-06-21 19:14:46

Tisztelt Szakértő!

Székhelyszolgáltató ügyfelét a NAV felszólította KOCKERD kitöltésére. Hiánypótlásként a hatóság (annak ellenére, hogy az ügyfél nyilatkozott a székhelyszolgáltatás igénybevételéről) bekérte az ingatlan helyrajzi számát, össz területét és a Kft által használt részt. Kérdésünk, hogy ilyen esetekben szükséges megadni a használt terület nagyságát? Releváns ez az adat? Egy székhelyszolgáltatónak általában több tíz (vagy akár több száz) ügyfele van, mindegyik nyilatkozhat ilyen módon?

Köszönettel:
Lajos Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-22 05:45:47

Szilvia,
Tartok tőle, hogy a NAV számára minden adat releváns lehet, amit ő annak minősít, úgyhogy ha kéri (mondjuk ez a kérésnél egy kicsit több:), meg kell adni, a békesség kedvéért.
papattila

Szakértői hozzászólás

Julienne 2017-06-22 13:19:03

Köszönöm a gyors választ! Ön szerint, az nem jelenthet gondot, hogy tegyük fel 100nm a székhelyszolgáltató ingatlana és mondjuk a hatóság felkérésére 20 cég nyilatkozik, hogy 20-20 nm-et használnak (20*20=400nm)? Kicsit groteszk...

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-23 05:29:55

Véleményem szerint nem kizárt, hogy ugyanazt a területet többen is használják.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra