Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Személyes közreműködés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Acco Balance 2019-02-26 10:21:59

Tisztelt Szakértő!
Egy Kft. 100%-os tulajdonosa és egyben ügyvezetője jelenleg GYES-en van. (36 órát meghaladó jogviszonnyal sem rendelkezik) Érdeklődni szeretnék, hogy ha alkalmaz egy munkavállalót és gyakorolja munkáltatói jogait és kifizeti az alkalmazott munkabérét, az már megfelel a személyes közreműködés fogalmának, vagy belefér szimplán az ügyvezetői tevékenységbe? Ezen kívül lehet, hogy egyszer-egyszer fizetne kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést is. Nekem eléggé sántít a dolog, de több helyen olvastam, hogy az ügyvezető egy alkalmazott foglalkoztatásával elkerülheti a járulékfizetési kötelezettséget. Köszönettel: Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-26 15:40:25

Kedves Zsuzsi,
Sajnos a TB jogszabályok értelmezésében az ügyvezetés személyes közreműködésnek minősül, így GYES mellett sem mentesülhet a minimálbér kötelező járulékainak megfizetése alól.
papattila

Szakértői hozzászólás

Acco Balance 2019-02-26 17:20:34

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra