Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Személygépkocsi bérlet áfa visszaigénylése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kabaelzett 2019-01-11 10:28:04

Tisztelt Szakértő!
Az áfa tv 124.§. (4) bekezdése alapján a szgk bérbevételét terhelő áfa 50%-a levonható. A bérbe adó cégtől a havi számlákon van bérleti díj, casco, KGFB, GAP biztosítás, menedzsment díj, assist szolgáltatás, gépjárműadó, cégautóadó és szerviz átalány. Ezeknél is levonható az áfa 50%-a (amelyiken van áfa persze) a (4) kebezdés b) pontja alapján 01.01-től?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-12 16:36:17

A (4) új b) pontja kifejezetten a személygépkocsi bérletre nyitja meg az 50%-os átalány levonási lehetőséget. Ugyanakkor a bérleti díj részeként kiszámlázott kérdésbeli tételek a bérleti díj mint főügylet járulékos szolgáltatásai, így az 50%-os átalány azokra is alkalmazható. Megjegyzendő, hogy elméletileg mindegyik tételen lennie kellene áfa-nak, hiszen osztják a főügylet (bérlet) áfa sorsát.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra