Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Személygépkocsi értékesítés ÁFÁ-ja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

komiszat 2017-07-17 14:01:15

Kedves Attila!
Keletkezik-e áfafizetési kötelezettség személygépkocsi értékesítésénél, amennyiben azt zárt végű pénzügyi lízing keretében szerezték be, és a lízingdíjak előzetesen felszámított adója (tudomásom szerint) nem került levonásra? Illetve ha mégis levonásra került?
Köszönettel: Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-17 14:30:00

Szilvi,
A zárt végű pü-i lízingelt gépkocsi előzetes áfa-jának levonása tiltott a 124.§ alapján, értékesítése pedig adómentes a 87.§ b) alapján (c) alapján, ha viszonteladóként értékesített a bank). Megjegyzendő, hogy zárt végűnél az egyes lízingdíjakhoz nem kapcsolódik áfa, ilyen esetben a birtokbaadáskor keletkezik áfa megállapítási kötelezettség a teljes vételárra.
papattila

Szakértői hozzászólás

komiszat 2017-07-17 17:37:00

Köszönöm szépen, én is így gondoltam. Most vettem át az (idei) anyagot az előző könyvelőtől, és egyelőre nem találtam erről semmi bizonylatot visszamenőleg. A biztonság kedvéért mindkét változatra rákérdeztem.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra