Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szemüveg monitor előtti munkavégzéshez


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

panniik 2018-04-15 21:51:21

Tisztelt Pap Attila!

KATA-s, ÁFA-s bt személyesen közreműködő tagja monitor előtti munkavégzéshez szemüveget vásárolt. A számlára is ráírták, hogy "szemüveg monitor előtti munkavégzéshez". Egyébként szemüveget hord máskor is.
Levonható ennek az áfá-ja?

köszönettel
Népessyné Dallos Anna

Témanyitó hozzászólás

konyvelozonaHU 2018-04-16 13:07:47

Véleményem szerint csak abban az esetben vonható le a számla, ha a számlán az szerepelne, hogy "VÉDŐszemüveg monitor előtti munkavégzéshez".
Nagyon nehezen lehetne jelen állapotban, ezzel a megfogalmazással, bizonyítani, hogy kizárólag a vállalkozás érdekében néz át a szemüveg lencséjén.
Védőeszközesetén egy fokkal jobb a helyzet, mert a védőeszközök esetében nincs mérlegelési lehetőség, az egy másik előírás, azt biztosítani kötelező, bármikor, bármennyit - kötelezettsége és nem választási lehetősége a vállalkozásnak.

Felhasználói hozzászólás

konyvelozonaHU 2018-04-16 13:08:37

Természetesen, nem a számla vonható le, hanem annak áfa tartalma... :D

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-16 19:12:01

Egyetértek a hozzászólóval, csak a kifejezetten védőszemüveg lehet vállalkozási célú, azaz nyitja meg a lehetőséget az áfa levonásra, a csupán éleslátást biztosító szemüveg nem. Ugyanakkor nem vagyok látszerész, lehet, hogy a számlán szereplő kifejezés pont ezt a (védő)szemüveget jelenti.
papattila

Szakértői hozzászólás

panniik 2018-04-18 14:01:32

Köszönöm szépen a válaszokat!
Talán az lesz a legjobb, ha megkérdezem az illetékest, mikor hordja azt a szemüveget. Gondolom,ha máskor nem hordja, mert nem is lát vele mondjuk az utcán vagy olvasáskor, akkor egyértelmű, hogy védőszemüveg, ha nem is azt írták rá. Vagy lebeszélem a 10.000.-Ft áfa visszaigényléséről.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra