Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szerszámköltség számlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gmagoss 2022-01-19 08:42:15

Nyomásos öntéssel foglalkozó cég megrendelést kapott az Egyesült Királyságból öntvények gyártására. Az ehhez szükséges szerszám legyártására külön megrendelést kaptunk a vevőtől. A szerszámot Magyarországon használjuk az általuk rendelt termékek gyártásához, az nem is hagyja el az ország területét. Kérdésünk, hogy ebben az esetben a szerszám kiszámlázása a vevő felé hogyan történik, tekintettel arra, hogy a szerszám a vevő tulajdonát képezi, de azt nem szállítjuk ki az Egyesült Királyságba?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-19 19:56:29

Normál belföldi termékértékesítésként kell számlázniuk, 27% áfa felszámításával.
papattila

Szakértői hozzászólás

TenPao 2022-05-13 14:56:24

Kedves Papp Attila,

Amennyiben a szerszámköltség harmadik ország felé van számlázva, az ÁFA részükről utólag nem visszaigényelhető. Ha viszont EU-s országnak számlázzuk a szerszámköltséget az ÁFA ELEKÁFA nyomtatványon utólag visszaigénylhető.
A fentieket jól értelmezzük?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra