Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Szerződés szerinti bér teljesítménybérezés esetén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pintermagdi 2017-11-02 10:29:07

Tisztelt Szakértő! Tisztán teljesítménybérrel foglalkoztatott kilépő dolgozó igazoló lapját álláskeresési járadék megállapításához szeretném elkészíteni. A program a szerződés szerinti bér összegét kéri. A munkaszerződés a garantált bért tartalmazza, amely a mindenkori minimálbér 50%-a. Úgy gondolom, hogy az álláskeresési járadék megállapításához nem megfelelő ez az összeg. Havi vagy éves átlagkeresetet kellene ez esetben beírni?
A másik kérdésem, hogy a munkanélküli segélyben részesülő biztosítottnak minősül-e? Nagyon köszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-02 19:27:24

Ez csak ájékoztató adat, a kitöltése nem kötelező, értelmezésem szerint a kérdésbeli esetre pont nincs értelme kitölteni.
A biztosítottak körét a Tbj. 5.§-a sorolja fel, az álláskeresési támogatott szerepel az adott szakszban, ezért igen, biztosítottnak minősül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra