Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Színlelt munkaviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2018-09-11 14:25:59

Tisztelt Szerkesztőség, Jelenleg heti 40 órában munkaviszonyban álló ügyfelem (magas bejelentett bérrel) továbbra is maradna a cégnél garantált bérminimumon teljes vagy részmunkaidőben. Katás egyéni vállalkozásából azonban két- három másik cégnek dolgozna és számlázna . A számlázás részben olyan cégek számára történne, ahol a tulajdonosi struktúra megegyezik a munkáltató cég tulajdonosi összetételével, de nem azonos a munkáltató céggel. . A számlás partnerek számára nyújtott szolgáltatások értéke partnerenként nem fogja elérni az összbevétel 50%-át. Jól látom, hogy ebben az esetben, ha egyéb a tv-ben meghatározott kritériumok nem utalnak színlelt munkaszerződésre (munkarend, munkavégzés helye, eszközei, utasítási jog) akkor katás bevételeire tekintettel nem állapítható meg munkaviszony? Köszönöm a válaszukat,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-11 17:54:45

Ha jól értem, az történik, hogy a munkáltató és az ügyfele módosítják (csökkentik) a munkabért, talán a munkaidőt is, ugyanakkor a munkáltató korábbi ügyfeleit közvetlenül a munkavállaló szolgálná ki katás egyéni vállalkozóként. Ha a Katv. 14.§-ában felsorolt feltételek közül legalább kettő teljesül, akkor a leplezett munkaviszony törvényi vélelme automatikusan megdöntöttnek minősül, függetlenül attól, hogy milyen a partnerek illetve a munkáltató tulajdonosi összetétele, azaz egyetértek a véleményével.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra