Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szlovák igénybevett szolg. áfa (DPH)


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

otvosmaria 2019-01-12 13:50:12

Tisztelt Szakértő! Szlovákiában igénybevett oktatás számlán 0 Dph , a számlán mindkét fél közösségi adószáma szerepel. Áfa bevallás melyik sorába kell beírni? 18.sor év 67.sor (27% áfa) és ( A604lap) . Vagy 17sor csak és nincs A60. Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-12 17:07:02

Adóalanyok közti oktatási szolgáltatás teljesítési helyére nincs különös szabály, azaz a 37.§ (1)-nek főszabálya érvényes, a forgalmi adó elszámolására a magyar adóalany megrendelő köteles. Kérdés, hogy a kérdésbeli oktatás besorolható-e a 85.§ valamelyikébe. Ha igen, akkor adómentes, a bevallás 17.sorában szerepel és nem kell A60-ast benyújtani. Ha nem sorolható be, akkor 18+67+A60.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra