Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szlovákiába 2 napos rendezvényre - hamburger árúsítás - kitelepülés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

boros_agnes 2017-06-14 17:06:31

Tisztelt Szakértő!
Éttermi mozgó vendéglátó tevékenységű cég kétnapos rendezvényen vesz részt Szlovákiában, ahol kolbászt, hamburgert árusít.
A Nav honlapján " külföldi vásározók áfa -kötelezettség Mo-on " írást találtam ahol nevesíti a Nav felé bejelentkezési kötelezettséget....stb .
Szlovákiába is be kell jelentkezni, az áfa miatt - úgy gondolom - de magyar nyugtát adhat ki a cég a vevőknek .....
Kérem segítségét , hogy még valamire kell figyelnie a cégnek?
Tisztelettel F.Á.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-15 12:35:07

F.Á.,
Igen, Szlovákiában adóregisztrációt kell kérnie, szlovák áfa-t kell az értékesítései után felszámítania. Ehhez nem használhatja a magyar nyugta tömbjét, a szlovák adójogszabályok szerinti áfa bizonylatot kell kibocsátania. Ezeket az értékesítéseket, valamint az ehhez kapcsolódó Szlovákiában beszerzett termékek, szolgáltatások levonható áfa-ját szlovákiában kell bevallania. Ugyanakkor a tevékenység a tao-ban Mo-on lesz adóköteles, számvitelileg pedig ezeket a bevételeket/kiadásokat ugyanúgy nettóra és áfa-ra kell könyvelni, mintha Mo-on történne.
Az esetleges más hatóságokhoz való bejelentkezésről az ottani előírásokban jártas szakembertől érdemes tájékoztatást kérni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra