Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szolgáltatás közösségi alanyi mentes vállalkozótól


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DIO007 2019-02-12 11:00:36

Tisztelt Szakértő,
Szeretném megtudni azt, hogy amennyiben egy szofverfejlesztő magyar cég (általános áfás) egy külföldi (Román adóilletőségű) kint alanyi adómentes egyéni vállalkozótól vesz igénybe szofverfejlesztési szolgáltatást, hogyan kell ezt kezelnie az áfa bevallása során? A román alanyi adómentes vállalkozó mentesen (nem fordított adózással) állítja ki a számláit, és nincsen közösségi adószáma sem.
Hogyan kell eljárni jogszerűen ebben az esetben? Be kell vallani? Helyesen állítják ki a számlát?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-13 05:47:03

Úgy kellene jogszerűen eljárniuk, hogy a román adóalany partnerük kér közösségi adószámot, adómentesen számláz, amelynek a forgalmi adóját Önök számolják el a 65-ös bevallásukban. Mivel főszabály szerinti közösségi szolgáltatás, ezért mindkettőjüknek kell adatszolgáltatniuk (A60).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra