Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szolgáltatásnyújtás közösségi adószám nélküli angol cégnek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mkc1995 2019-01-03 20:51:37

Kedves Pap Attila!
Az eredeti kérdésem az volt, hogy katás, alanyi mentes vállalkozónak, szüksége van-e közösségi adószámra, illetve keletkezik-e áfa bevallási és/vagy fizetési kötelezettsége, ha angol székhelyű cégnek nyújt szolgáltatást. Erre azt a választ kaptam Öntől, hogy szükség van közösségi adószámra az egyéni vállalkozónak és csak áfa bevallási kötelezettsége van (65+A60). Nagyon köszönöm a válaszát. Sajnos közben kiderült, hogy az angol cégnek nincs közösségi adószáma. Az ottani szabályozás eltérő, így ha a cég nem tartozik az áfa tv hatálya alá, nem kötelező a közösségi adószám kiváltása, hiába van közösségen belüli partnere. Azt szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben hogyan változik a helyzet? Elsőként az jutott eszembe, hogy az A 60-as bevallást nem is tudom beadni az angol cég közösségi adószáma nélkül.
Köszönettel,
HZ

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-04 16:18:57

Az eredeti kérdésénél igyekeztem némi választ adni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra