Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Sztornó számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

manopen 2018-02-21 16:14:51

Előfordul, hogy a számla nem jó, le kell sztornózni akár rögtön kiállításkor akár később. Eddig, ha az eredeti és a sztornó számla összes példánya megvolt lefűztük mind a számla mind asztornó számla összes példányát. A havi áfa analítikába benne volt, de magát az áfa bevallást nem érintette a két számla összege NULLA. 2018.07.01-től a NAV-nak rögtön "menni fognak" a számla adatok. Ez azt is jelenti egyben, hogy a kialakult gyakorlatot MINDENKINEK meg kell szüntetni és minden számla eredeti példányát át kell adni a vevőnek??? (Van amikor adnánk, de nem akarnak vele foglalkozni.)

Köszönettel:

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-22 05:14:49

Értelmezésem szerint az új szabályból nem következik az, hogy az azonnal érvénytelenített számla esetében az eredeti példányokat át kellene adni a vevőnek, ebben nem lesz változás.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra