Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Születendő gyermek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nagyistvanne 2017-09-26 20:50:02

Kedves Attila!
Édesanya főállású anya, az apuka egyszemélyes kft-ben ügyvezető és egyben személyesen közreműködik. 10 fő alkalmazottal dolgozik. Anyuka, apuka élettársak, most jön a negyedik gyermek. Apuka jelentős tagi jövedelmet vesz ki havonta. Az apuka menne gyed/gyes-re. A kérdésem arra irányul hogy egyrészt mire jogosult az apuka és igénybe tudná-e venni valamelyik ellátást. Jól gondolom-e hogy anyuka csak gyes-re jogosult?
Köszönöm a segítséget
Nagy Györgyi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-28 12:46:31

Györgyi,
Mivel az anyukának nincs jogviszonya, így ő csak az alanyi jogon járó GYES-re lenne jogosult. Az apa viszont jogosult lenne a Kft-ben fennálló jogviszonya alapján GYED-re is. Sajnos az apuka CSED-re csak bizonyos esetekben lenne jogosult, de a kérdésbeli esetben ez nagy valószínűséggel nem áll fenn.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra