Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Szünetelés Kisadózó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ZéZé 2019-12-11 00:25:04

Tisztelt Szakértő! Egy Kisadózó egyéni vállalkozó /40 órás munkaviszony mellett / szünetelteti tevékenységét. Közben szült , most jelenleg GYEDEN van és táppénzen is veszélyeztetett terhesként, mivel ismét várandós.Lejár hamarosan a szüneteltetési időszak .Viszont nem szeretné megszüntetni a vállalkozását. A kérdésünk az, hogyha táppénzes +GYED-es időszaka alatt szüneteltetésből visszakerülne pár napra, akkor automatikusan Kisadózó lenne ? GYED miatt 50 e Ft lenne a Kisadó, csak mivel táppénzen ezért nem kellene megfizetnie ? Pár nap után ismét szüneteltetné és ismét indul a 2 év ? Jól gondoljuk ? Szabályos ? Rengeteg tárgyi eszköze van , ez talán a kevesebb adminisztráció, mint megszűnne és aztán ismét E.V indulna.Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-12 05:10:09

Mivel GYED ellátáson van, ezért az aktív katás egyéni vállalkozásban mentesül a tételes adó megfizetése alól minden olyan hónapban, amikor a hónap teljes terjedelmében ez az állapot fennáll (azaz jelen esetben az első hónaptól). Lényeg, hogy az egyéni vállalkozásában ne végezzen (se saját maga, se az esetleges alkalmazottja) tényleges munkát, csak függessze fel a szüneteltetést. Aztán egy rövid idő után ismételten szüneteltetheti.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra