Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Takarítási számla külföldön


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2018-01-15 13:24:18

Tisztelt Pap Attila!

Egy magyar Kft dolgozója Horvátországban dolgozik tartósan, ezért lakást bérelnek. Ennek a lakásnak a tisztításáról kapok számlákat EUR-ban. ÁFÁt nem látok rajta, de közösségi adószámot sem.
Mivel a teljesítési hely Horvátország, gondolom helyesen nincs feltüntetve a közösségi adószám. De ekkor nem kellene a horvát ÁFÁnak a számlán lennie? De ha feltételezzük, hogy alanyi mentes takarítókról van szó és mondjuk a számla jó így, akkor a magyar cégnek ugye nincs bevallanivalója (ÁFA bevallásban)? És ha lenne a számlán ÁFA, azt hol kellene a magyar cégnek bevallania? Ekkor jöhetne a képbe az ELEKÁFA?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-16 18:10:28

Ceasar,
A teljesítési hely valóban Horvátország, így a magyar áfa bevallásba semmiképp nem kerül, akár van rajta áfa, akár nincs. Ha lenne rajta, akkor ELEKAFA-n lehetne visszakérni a horvátoktól.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra