Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Talk -showra bejelentés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

creditentrygroup 2017-05-25 18:41:26

Tisztelt szakértő!
Van egy cég, aki statiszta közvetítéssel foglalkozik.
Most vállalnának el egy nagyobb munkát, ahol talk-showra kellene nekik embereket közvetíteni. Ők egyszerűsített foglalkoztatásban lennének bejelentve. A kérdésem arra irányulna , hogy pontosan filmipari statisztának vagy alkalmi munkára legyen bejelentve?
Ugyanis a filmalkotás definíciójából a Filmtörvény kifejezetten kiveszi az olyan filmalkotást, amely műfaját tekintve beszélgetőműsor (talk-show). Ugyanígy nem tartozik a filmalkotás Filmtörvény szerinti definíciójába a hírműsor, a magazinműsor, a sportközvetítés, a játék-és vetélkedőműsor és a reklámfilm.
A fentiek miatt a műsorban sem használható a ’filmipari statiszta’ egyszerűsített foglalkoztatás, ám nem kifejezetten azért, mert szöveges szerepük is lesz, hanem mert csak olyan filmalkotásokban lehet használni, amelyekre nem vonatkozik a Filmtörvény szerint fenti szűkítés.
Ebben szeretnék megerősítést kérni, hogy akkor miként kellene őket bejelenteni?!
Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-26 07:03:17

Meg van erősítve: az Efo tv. egyértelműen hivatkozik a Filmtörvényre, csak ebben az esetben lehet alkalmazni az alkalmi munkán belül a filmipari satisztákra vonakozó kedvezőbb szabályokat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra