Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szabó Zoltánné 2023-04-06 14:10:27

Tisztelt Szakértő!

ÖCSG ügyfelem a mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatásán nyert pénzből mezőgazdasági gépeket vásárolt. Ha a támogatás nem bevétel és a gépek értéke több mint a támogatás akkor a különbözet után értékcsökkenést el lehet számolni? Mit kell tenni abban az esetben, ha a támogatást a következő évben kapja, a tárgy évben el lehet számolni a teljes értékcsökkenést? Utólag önellenőrizni kell? Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-04-08 12:25:36

Kedves Szabó Zoltánné,
Igen, a különbözet költségként elszámolható. Bármikor is kapja meg a támogatást, az écs -t a teljes bekerülésre vetítve, de összegében a "különbözetet" nem meghaladóan lehet elszámolni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra