Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Támogatás elhatárolása vagy saját tőkébe könyvelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Quality Masters Kft. 2017-11-20 07:52:11

Tisztelt Szakértő!

Van egy egyházi szervezet, ennek a szervezetnek vannak olyan épületei, amelyek műemlék jellegűek. A szervezet nyert pályázatból támogatást / … Regionális Fejlesztési Ügynökségtől /. Az lenne a kérdésem, hogy a támogatás azon részét hova kell könyvelni, ami a műemlék jellegű épületekre került felhasználásra.
Arra gondolok, hogy normál esetben az értékcsökkenés arányában oldanám fel a támogatást a passzív időbeli elhatárolásokból, itt viszont nincs écs. Esetleg a saját tőkébe kell könyvelni?

Várom mielőbbi válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-20 16:31:19

Ha a támogatási szerződésben nincs kifejezett rendelkezés arra vonatkozóan, hogy a támogatás a tőketartalékba helyezendő, akkor az általános számviteli szabályok alkalmazandók, azaz halasztott bevételre (483.) kell áthelyezni az egyéb bevételekről. Mivel a műemlék jelleg miatt nincs écs elszámolás, ezért az az eszköz nyilvántartásban tartásáig ott is marad.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra