Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Támogatás igénybevétele a TAO törv zs pontja alapján


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szárító 2021-12-01 10:24:37

egy cég igénybe vett de minimis támogatást egy gépre a TAO törv.zs pontja 1.bek alapján,nem tudom a törvényből kiolvasni, hogy az a gép bérbeadható-e, vagy csak akkor ha a főtevékenysége a bérbeadás.Kérném szépen a paragrafust is,ha ez a bérbeadásra konkrétan vonatkozik és a főtevékenységet is érinti
Köszönöm a válaszukat, előre is.
ecaterina@freemail.hu ( mail címre is kérném szépen)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-02 05:17:09

A Tao tv. 7.§ (1)zs) pontja alapján igénybe vett adóalap kedvezménynek egyik feltétele, hogy az eszköz közvetlenül szolgálja a vállalkozás gazdasági tevékenységét. A 8.§ (1)uc) adóalap növelési kötelezettséget ír elő abban az esetben, ha a 13-as számlaosztályba beszerzett (jelen esetben) gépet a követő 4 évben átsorolják az egyéb műszaki berendezések (14-es számlaosztály) közé. Bérbeadás esetén az átsorolás akkor nem szükséges, ha a vállalkozás tevékenységében meghatározó szerepe van, ennek hiányában a vállalkozás érdemi tevékenysége ebben a formában nem lenne tovább folytatható. Nem feltétlen kell főtevékenységként bejegyezve lennie a bérbeadásnak (viszont ha ez a valós főtevékenysége, akkor nem vitatható a 13-as számlaosztályban tartás alapossága), a lényeg, hogy teljesüljenek a fenti, egyébként sok esetben elég nehezen körülhatárolható feltételek.
papattila
ui: az info@onadozo.hu címen kérheti a válasz e-mail címre való kiküldését

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra