Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Tanulmányi szerződés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szekeres 2018-05-22 13:24:45

Tisztelt Attila az alábbiakban kérném a segítséget a gyógyszertár szerződést kötött egy egyetemi hallgatóval, hogy a képzési költséget átvállalja és a tanulmány befejezése után a gyógyszertárba fog dolgozni. 20017.10.12-én 800.000 forint tanulmányi díj átutalásra került az egyetemnek. ezt az összeget hová könyveljük és kell e ezután valamiféle járulékot fizetni illetve terheli e valamilyen adó. Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-23 05:00:09

Mivel még nincs jogviszony a magánszemély és a gyógyszertár közt, így a kifizetés a magánszemélynél egyéb jövedelemként lesz adóköteles, 15% szja-val és 19,5% eho-val. A juttatás (és az eho) a tao-ban nem elismert ráfordítás, adóalap növelő tétel, számvitelileg személy jellegű kifizetés, az eho bérjárulék.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra